Un decalog nutrițional pentru a combate stresul și oboseala cronică

Stresul şi oboseala cronică sunt probleme cu care foarte multe persoane se confruntă zilnic. Iar multe persoane îşi agravează problemele legate de stres şi de oboseală pot fi agravate de consumul excesiv de cafea sau de alte produse excitante.

Dar dacă vei fi atent la alimentaţie, dacă vei urma câteva reguli simple vei reuşi să te recuperezi din starea de epuizare în care te regăseşti.

Eşti gata sa pui aceste sfaturi în practică?

Începe ziua cu un pahar de apă călduţă cu lămâie. Este o modalitate ideală de a-ţi alcaliniza organismul, de a-l purifica de toxine şi pentru a fortifica sistemul imunitar. Sucul de lămâia este o sursă naturală de vitamine şi de minerale, ideale pentru a combate stresul şi oboseala.

Consumă ovăz. Ovăzul este un super-aliment. Este foarte bogat în nutrienţi esenţiali, vitamine şi minerale. Are virtuţi minunate şi pentru sistemul nervos. Are un alcaloid numit avenină care poate acţiona ca şi un sedativ lejer. Dacă vei consuma fulgi de ovăz la micul dejun vei începe ziua mai liniştit cu toţi nutrienţii de care ai nevoie pentru a evita clasica oboseală matinală.

Bea doar o singură ceaşcă de cafea dimineaţa şi evită băuturile carbogazoase. Dacă vei bea cafea după-masa te vei confrunta cu o senzaţie de nervozitate inexplicabilă. Iar numeroase persoane suferă din cauza problemelor legate de stres şi de oboseală cronică deoarece exagerează cu băuturile carbogazoase, mai ales cu Pepsi sau Cola. Activarea organismului este una temporară şi scăderea de energie brutală.

Mănâncă iaurt natur fără zahăr. Este ideal pentru micul dejun. Dar şi pentru gustare. Este cel care te ajută să regenerezi flora intestinală şi să măreşti producţia de serotonină, un hormon care poate ameliora starea de sănătate.

Mănâncă ciocolată neagră fără zahăr. Este o sursă naturală de antioxidanţi, de magneziu şi de calciu. În plus, este foarte eficientă pentru a combate stresul şi oboseala. Şi este delicioasă!

Consumă mai mult peşte albastru şi mai puţină carne. Este bogat în proteine şi acizi graşi sănătoşi pentru inimă şi oase. Varietăţile de peşte albastru sunt cele care pot reduce nivelul de cortizol, să eviţi durerile de cap dar şi cele articulare cauzate de stres sau oboseală.

Un comentariu la „Un decalog nutrițional pentru a combate stresul și oboseala cronică

Faci un comentariu sau dai un răspuns?