Știi când ar trebui să consumi fructele?

Sănătoase, energetice, pline de vitamine şi de antioxidanţi, fructele sunt cele mai bune alimente de privilegiat în cadrul unui meniu echilibrat şi foarte sănătos.

Cele mai multe persoane consumă însă fructele la sfârşitul mesei, pe post de desert. Dar fructele consumate la sfârşitul mesei nu sunt neapărat cea mai bună idee. Pot duce la balonări şi alte neplăceri deoarece pot fermenta. Deci care este momentul ideal în care poţi ronţăi un măr?

La sfârşitul mesei preferi să consumi un fruct mai degrabă decât un desert cu ciocolată sau unul plin de calorii? Mare greşeală. Chiar dacă sunt alegeri excelente pentru sănătate, deoarece sunt pline de vitamina C, de fibre sau antioxidanţi, fructele nu sunt cea mai bună idee pentru desert.

Deci de ce ar trebui să eviţi consumul de mere sau de piersici la sfârşitul mesei? În ce moment al zilei ar trebui să privilegiezi consumul de fructe? Vei afla citind acest articol.

Un fruct pe post de desert? O idee foarte rea. Cu puţine calorii şi delicios de dulci, fructele sunt aliaţii de nădejde pentru cei sau cele care au grijă de siluetă. Dar consumate la sfârşitul mesei te vor balona şi vor provoca uneori şi aciditate sau dureri de stomac.

De ce se întâmplă asta? Pentru că fructele sunt digerate altfel faţă de restul alimentelor. Sunt compuse din 90-95% apă, 2-11% fructoză şi se pot digera în 20-30 de minute. Digestia lor fiind una extrem de rapidă, nu rămân în stomac, ci tranzitează direct în intestin. Atunci când un fruct se consumă deci pe post de desert, va rămâne în intestine şi va începe să fermenteze. Va secreta glucoză şi apoi alcool şi va crea o mulţime de neplăceri şi nu vei putea profita de toate beneficiile lor.

Cel mai bun moment în care poţi consuma fructe este între mese. Nu consuma un măr după ce ai luat micul dejun ci mai degrabă cu o jumătate de oră înainte de prânz. Sau cu cel puţin patru ore după micul dejun pentru a te asigura că digestia este completă. Vara poţi miza pe un fel de mâncare compus în întregime din fructe. O salată este cea mai bună idee.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?