Sfaturi prețioase pentru un început de carieră în domeniul IT

Domeniul IT este unul fascinant pentru tinerii pasionati de tot ceea ce inseamna tehnologia. In secolul vitezei, in care dezvoltarea in domeniul IT are loc extrem de repede, marile companii cauta angajati foarte bine pregatiti. Mai jos, cei care intentioneaza sa urmeze o cariera in IT pot gasi sfaturi foarte importante de care trebuie sa tina cont!

Urmarea cursurilor unei facultati bune
Primul pas catre o cariera in IT il reprezinta inscrierea la o facultate in domeniu. Astfel, tinerii pot invata bazele acestei meserii, urmand ca pe viitor sa o aplice cu succes. Cei care sunt pasionati de IT pot studia si alte materiale pe langa cele de la facultate, pentru a avea un plus in fata celorlalti colegi.

Limba engleza este obligatorie!
Nimeni nu poate lucra in domeniul IT fara a cunoaste limba engleza. Asadar, studentii trebuie sa stapaneasca foarte bine aceasta limba, intrucat toate programele pe care urmeaza sa le foloseasca sunt in engleza!

Studierea tuturor posibilitatilor disponibile
IT-ul nu este echivalent doar cu programarea. Cei care doresc sa lucreze in domeniu trebuie sa se intereseze in legatura cu toate optiunile pe care le au la dispozitie, pentru a se putea pregati temeinic pentru locul de munca mult dorit!

Cursuri suplimentare si certificari
Companiile cauta sa angajeze din ce in ce mai mult tineri care se remarca prin pasi suplimentari, facuti in afara facultati. Astfel, angajatorii prefera studenti care au cursuri si certificari in domeniu, dincolo de diploma de la facultate.

Proiecte personale
Pentru a putea pune in practica informatiile teoretice predate in facultate, studentii pot incepe proiecte personale, la care sa lucreze in timpul liber. Trecerea acestora in CV va reprezenta un bonus in fata angajatorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *