Ridichea neagră, cel mai bun aliat detox

De foarte multi ani, proprietatile ridichii negre sunt din ce in ce mai cunoscute si mai apreciate datorita actiunii sale binefacatoare asupra organismului, mai ales asupra sistemului digestiv.

Ridichea neagra are o actiune detox si antiseptica asupra organsimului si permite in acelasi timp o mai buna eliminare a toxinelor. Acest aliment favorizeaza de asemenea si purificarea ficatului mai ales datotita productiei de bila care poate facilita digestia. Dar acesta nu este singurul avantaj al acesteia, deoarece mai poate purifica si sangele.

Ridichea neagra este bogata in potasiu, in vitamina C si B, in fibre si in saruri minerale. Poate facilita tranzitul intestinal si luata sub forma de sirop poate fluidiza caile respiatorii.

De ce sa faci o cura detox?

Tenul incarcat sau tern, infectii repetate, o stare de oboseala permanenta…din cauza unei alimentatii mult prea industrializate, organismul poate sa incepe sa dea semne de slabiciune. O cura detox poate ajuta la restabilirea echilibrului intestinal. Vei obtine un ten mai luminos, o silueta mai armonioasa, vei fi mai bine dispus si iti vei regasi energia.

Ridichea neagra este cel mai bun prieten al unui ficat mai lenes. Este un drenant general, care contribuie la eliminarea de toxine, actionand direct asupra ficatului, pancreasului si vezicii biliare. Mareste numarul secretiilor biliare si faciliteaza evacuarea lor inspre intestin si permite astfel purificarea ficatului.

Perfecta deci pentru o cura detox, acest concentrat de beneficii se poate lua si in caz de digestie mai dificila, balonari si flatulente.

Si la fel ca si multe alte crucifere, ridichea neagra contine glucosinolati, compusi sulfurosi. Adica minunati compusi cu efecte antibacteriene si antifungice. Un alt atu- bogatia sa in antioxidanti care stimuleaza sistemul imunitar si care ne ajuta sa luptam contra infectiilor. Este si un excelent expectorant, foarte util in caza de tuse productiva.

Cum se poate folosi ridichea neagra?
– ridichea neagra se poate consuma cruda sau in salata sau sub forma de seminte germinate,care sunt mult mai concentrate in vitamina C.
– mai usor de folosit si perfect dozat, sucul gata preparat de ridiche in care se mai poate adauga si ulei esential de menta piperita este perfect pentru consum.
– o alta « reteta » detox la care poti apela- sucul de ridiche neagra amestecat cu suc de lamaie caldut, se poate prepara astfel: scufunda o lamaie bio in 100 ml de apa rece, stoarce apoi sucul, amesteca-l cu apa apoi cu ridichea neagra. Acest preparat se poate consuma dupa o masa festiva mai degraba la sfarsitul zilei, ficatul fiind la capacitate maxima in mijlocul noptii sau la schimbarile de anotimpuri timp de 10 zile.
– ridichea se poate amesteca cu morcovii si cu feniculul pe care sa il stercori si la care sa adaugi o jumatate de lamaie verde.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?