Motive care să te facă să te trezești mai devreme dimineața

Nu am putea spune ca trezitul devreme este un lucru usor. Asta e sigur. Majoritatea persoanelor spun ca nu le place deloc sa se trezeasca dimineata devreme. Dar in realitate, trezitul de dimineata prezinta mai multe avantaje. Un lucru care poate sa aiba numeroase efecte pozitive asupra corpului si spiritului. Sa vedem care sunt acestea.

Este pace, calm si liniste. Daca te trezesti dimineata, te trezesti poate inaintea tuturor. Nu este muzica pe fundal, nu exista galagie, oameni care vorbesc… ai un moment de calm pentru tine insuti si acesta este un lucru foarte pretios. Un moment minunat in care iti poti asculta gandurile. Te poti uita pe fereastra sa admiri lumea sau sa meditezi. Nu uita ca momentele de liniste sunt foarte benefice pentru corp si spirit.

Te vor ajuta sa:
– maresti nivelul de oxigen din creier.
– sa reduci presiunea arteriala.
– sa reduci migrenele.
– sa stimulezi sanatatea mentala.

Iti poti planifica si organiza ziua. Atunci cand nu te trezesti devreme, ai foarte putin timp sa stai, sa te opresti si sa meditezi asupra lucrurilor pe care le ai de facut. Sa nu mai vorbim de un plan zilnic elaborat sau de o lista cu lucruri de facut.

Dar este foarte important sa fii cat mai organizat pentru un plus de productivitate si pentru gestionarea stresului. Iar daca nu stabilesti o lista cu lucrurile pe care le ai de facut, vei uita unele lucruri importante.

Ai mai mult timp pentru a-ti savura micul dejun. Atunci cand te trezesti mai tarziu, nu ai timp sa savurezi un mic dejun. Ba mai rau, alegi sa sari peste el sau savurezi repede ceva nesanatos.

Micul dejun este insa o masa esentiala a zilei. Nu trebuie deci sa fie neglijat sau minimalizat cu alimente nesanatoase. Consumand un mic dejun sanatos, vei fi in forma maxima pentru restul zilei si vei evita rontaitul nesanatos.

Iata mai pe scurt care sunt toate efectele pozitive ale unui mic dejun bun:
– ajuta la concentrare.
– metabolismul arde mai bine caloriile.
– furnizeaza energia necesara.
– poate diminua nivelul de colesterol rau.
– scade riscurile de diabet sau de maladii cardiace.

Ai o mai buna functie cerebrala. Daca te simti mai in ceata intreaga zi, ametit, ar trebui sa incerci sa te trezesti mai devreme. Daca te trezesti mai devreme, iti vei ajuta creierul sa functioneze mai bine.

Persoanele care se trezesc mai devreme au o capacitate mai ridicata de gandire critica si pot rezolva mai usor problemele.

Esti mai productiv. Asta deoarece, persoanele care dorm mai putin sunt mai disciplinati si mai organizati si deci mai productivi. In plus, sunt mai agreabile si mai cooperative.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?