Mindhunter (Netflix) – cine este Damon Herriman, actorul care îl interpretează pe Charles Manson?

Damon Herriman il interpreteaza pe Charles Manson, atat in serialul Mindhunter cat si in filmul lui Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood. Dar cine este acest actor? Daca vrei sa afli mai multe lucruri despre el te invitam sa citesti randurile de mai jos.

Charles Manson ii fascineaza dintotdeauna pe americani. Apare in lung metrajul lui Quentin Tarantino, Once Upon a Time…in Hollywood, film ce a avut premiera in cinematografe pe data de 14 august dar si in sezonul 2 al serialului Mindhunter, disponibil incepand cu data de 16 august pe Netflix.

Anul 2019 marcheaza 50 de ani de la crimele comise de catre Charles Manson si comunitatea sa, care au asasinat-o pe actrita americana Sharon Tate si pe cei patru prieteni ai sai precum si un cuplu de bogatasi californieni intr-un cartier din Los Angeles. Situata la inceputul anilor ’70, actiunea celui de-al doilea sezon al serialului Mindhunter ne face cunostinta cu criminalul american Charles Manson. Coincidenta sau nu, este vorba despre acelasi actor, Damon Herriman, care joaca atat in serial cat si in film. La Tarantino actorul australian intra in pielea unui Manson periculos, liderul unei secte supranumite Manson Family. In serialul lui David Fincher, acesta interpreteaza rolul unui Fincher ajuns la batranete care isi ispaseste condamnarea intr-o inchisoare.

Comedianul australian Damon Herriman a explicat intr-un interviu ca cele doua epoci din cele doua filme sunt distincte (1969 pentru primul si inceputul anilor 1980 pentru al doilea) si ca a avut astfel ocazia sa interpreteze un personaj unic in fiecare din aceste proiecte si ca nu a repetat pur si simplu aceeasi partitura. Necunoscut sau aproape necunoscut, Damon Herriman s-a nascut pe data de 31 martie 1970 la Adelaide, Australia. A aparut intr-un episod din Cold Case si intr-un episod din Breaking Bad. L-a interpretat pe Bruno Hauptmann in filmul lui Clint Eastwood, J.Edgar si pe Ray intr-un remake la cinema al filmului Lone Ranger, de Gore Verbinski. Actorul a mai jucat in seriale precum Justified, rol cu care a reusit sa se faca cunoscut si in Battle Creek si Flesh and Bone.

Il putem vedea in egala masura pe Damon Herriman intr-un episod al serialului Scorpion, in serialele Quarry si Top of The Lake. Face parte si din distributia filmului 100 Body Acres. In 2019 a fost ales de catre Quentin Tarantino si David Fincher sa il interpreteze pe criminalul american Charles Manson. Si iata ca apare si in trailerul sezonului 2 al serialului Mindhunter. Trebuie sa recunastem ca asemanarea este uimitoare, Damon Herriman seamana izbitor cu criminalul Charles Manson.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?