Huawei Mate 30 și Huawei Mate 30 Pro – zvonuri, preț, tot ce știm

Huawei pregateste o noua generatie de telefoane pentru acest sfarsit de an. Iata tot ce stim despre noile Huawei Mate 30 si Huawei Mate 30 Pro. Huawei face parte din constructorii care comercializeaza doua generatii de smartphone-uri din gama premium pe an. Marca propune gama P la inceput de an cu P30 Pro in 2019 dupa care o gama Mate la sfarsit de an. Asteptam deci cu nerabdare anuntarea telefoanelor Mate 30 si Mate 30 Pro, in timpul unei conferinte dedicate, organizate pe data de 19 septembrie.

In ultimii ani, Huawei a investit enorm in domeniul foto, mai ales impreuna cu partenerul sau Leica. In ziua de azi marca este reputata pentru inovatiile sale precum zoom x10 de p P30 Pro.

Mate 30 Pro va beneficia de un aparat foto triplu – doua aparate foto de 40mpx si unul de 8mpx. Cu Mate 30 Pro constructorul intentioneaza sa puna accentul pe un alt domeniu, video. Trebuie sa marturisim ca pentru moment iPhone este stapan in acest domeniu, in fata gamei Galaxy de la Samsung. Huawei a depus in Europa marcile Camera Matrix si Cine Lens. Marca ar putea dedica deci unul din obiectivele smartphone-ului sau capturii video in cele mai bune conditii. Zvonurile pretind ca un Kirin 990 ii va permite lui Huawei Mate 30 si Huawei Mate 30 Pro sa filmeze in 4K. Insa aceste lucruri urmeaza sa fie oficializate, inca nu este nimic sigur.

Daca unele zvonuri anuntau o simpla revizuire a lui Kirin 980 actual, un anume Kirin 985, Huawei si-a continuat cadenta obisnuita dezvaluind un Kirin 990 in timpul IFA 2019. Fara nicio indoiala, acesta va echipa telefoanale Huawei Mate 30 si Mate 30 Pro. Zvonurile mai sustin ca acest Kirin 990 va exista in doua variante – una compatibila 5G si alta nu.

In timp ce unii fabricanti precum Google au decis sa renunte definitiv la breton, Huawei nu pare inca pregatit sa faca acest lucru. De fapt, Huawei Mate 20 este unul din rarele smartphone-uri de pe piata care propun o recunoastere faciala 3D securizata, in genul lui Face ID de la Apple. Conform primelor imagini aparute cu Huawei Mate 30 Pro, ecranul acestuia va gazdui un breton destul de mare cu numerosi senzori foto. Despre Mate 30 stim doar ca va fi compatibil cu recunoasterea 3D la fel ca si fratele sau mai mare.

Toata lumea se intreaba daca aceste doua noi modele vor profita de Android in totalitatea sa. Insa, din pacate Google a confirmat faptul ca Huawei Mate 30 si Mate 30 Pro nu vor beneficia de serviciile Google, nici de Google Play Store. Telefoanele urmeaza sa fie lansate pe data de 19 septembrie si ne putem astepta la un pret mai ridicat decat in cazul lui Mate 20 Pro, lansat la un pret de 999 euro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?