Fii curios și sceptic

Aveam de gând să încep acest articol prin a vă prezenta 2 tipuri de oameni care se încadrează în majoritatea situațiilor dar, ca să nu pară că vorbesc în necunoștință de cauză, vă voi prezenta cele 2 tipuri de oameni ținând cont de felul în care privesc aceștia religia căci e un subiect destul de discutat, l-am cunoscut și mi-e cel mai la îndemână în momentul ăsta.

Tipul ”Crede și nu cerceta” – Aceștia sunt oamenii care rămân la primul nivel, ca să zic așa. Cred ceea ce au aflat despre religie până la un moment dat, se asociază cu asta în orice fac și atât. Nu-și mai pun alte semne de întrebare și nu avansează în niciun fel. Eu, din fericire pentru mine, am ales să părăsesc acest stagiu în momentul în care am realizat că unele lucruri nu se leagă și s-ar putea să am unele lucruri de pierdut așa că m-am mutat în a doua categorie.

Cei ce vor să descopere mai mult – Aici mă încadrez și eu de ceva timp (și pot spune că am făcut o alegere bună). În această grupă sunt, impropriu spus, oamenii care au ales să treacă de barierele și programele impuse încă de la naștere și să privească totul de la un alt nivel. Aceștia sunt cei ce nu s-au mulțumit cu informațiile standard, ca să zic așa, pe care le-au primit ci au vrut să afle cât mai multe lucruri.

Partea cu religia a fost doar un exemplu, destul de realist totuși, însă lucrurile se aplică aproape în orice domenii. Despre orice am vorbi, există oameni care rămân la acel nivel și cred sau nu ceea ce spunem și mai există ceilalți oameni care sunt curioși, sceptici și își continuă drumul în căutarea unor informații mai clare. Tocmai din această cauză unii oameni sunt săraci iar alții bogați.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?