Dieta Thonon pentru o pierdere în greutate rapidă

Promisiunea dietei Thonon este irezistibilă: 10 kilograme în doar 14 zile. Creată de un medic din Thonon-les-Bains, dieta Thonon este din ce în ce mai în vogă în ultima vreme. Dieta Thonon combină două tipuri de regim: hipocaloric și hiperproteic. Prin urmare, vei consuma carne, pește, ouă însă în cantități mici.

Principiile dietei Thonon. Dieta Thonon este bazată pe o alimentație bogată în proteine. Timp de 14 zile, trebuie să urmezi cu strictețe meniurile propuse. Dacă urmezi această dietă îți recomandăm să iei suplimente alimentare bogate în Omega 3 și/sau vitamine pentru a evita carențele.

Dieta Thonon debutează cu o fază de atac ce durează în jur de 14 zile, timp în care, după cum spuneam, nu trebuie să te abați de la meniurile propuse. Această fază este destul de dificil de urmat, restrictivă, în special dacă ai obiceiul să mănânci fără să te privezi de anumite alimente. Urmează o fază de stabilizare, extrem de importantă pentru a nu pune la loc kilogramele pierdute. Această fază se va ține în funcție de kilogramele pierdute. De exemplu, dacă ai peirdut cinci kilograme, va dura cinci săptămâni.

Alimente autorizate în cadrul dietei Thonon.

Alimente pe bază de proteine: carne slabă: vită, pasăre;
• pește și fructe de mare;
• ouă;
• șuncă slabă;
• produse lactate cu 0% grăsime.

Majoritatea fructelor și legumelor sunt autorizate. În faza de atac legumele se vor consuma fără moderație.

Alimente interzise în cadrul dietei Thonon. În timpul fazei de atac trebuie să limitezi la maxim aporturile de grăsime și de zaharuri. Prin urmare, dacă vrei să slăbești trebuie să eviți dulciurile și alimentele sărate.

Avantajul principal al dietei Thonon constă în rapiditatea sa. Printre dezavantaje am putea enumera riscul de carențe în vitamine și minerale, oboseală, migrene și stări de rău.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?