Dieta Gruman sau dieta integrativă – informații utile

Dieta Gruman, concepută de medicul francez Raphael Gruman propune o nouă metodă de pierdere în greutate: dietetica integrativă. O dietă ce ține cont de elementele externe precum stresul sau oboseala, pentru a pierde în greutate și a-ți regla ritmul intern în același timp.

Este o certitudine științifică stabilită: în momentul în care vrem să slăbim, alimentația este rareori singurul factor de luat în considerare. De fapt, stocarea și destocarea grăsimilor poate fi provocată și de alți factori precum stresul, oboseala sau sedentarismul. Dieta Gruman se adaptează stilului nostru de viață pentru a ne ajuta să slăbim eficient.

Dieta Gruman durează 90 de zile timp în care sportul (cardio training și întărirea mușchilor) este obligatoriu. Odată ce ți-ai stabilit nevoile precum și motivele care au dus la luarea în greutate vei lua măsuri și vei urma cu strictețe aceasă dietă.

În cadrul dietei Gruman nu există alimente permise sau interzise. Principiul este următorul: trebuie să revii la o alimentație sănătoasă și echilibrată datorită unor meniuri bine puse la punct. Exercițiile fizice – relaxante, tonifiante sau de ardere a caloriilor – vin să completeze această dietă.

Dieta Gruman este alcătuită din trei etape. În cadrul primei etape, proteinele se vor consuma mai des iar feculenții, grăsimile și zaharurile vor fi diminuate considerabil. Mesele principale vor fi alcătuite în special din legume pentru ca organismul să fie debarasat de toxine. A doua etapa presupune consumul unui număr și mai mare de legume, la fiecare masă. Feculenții se reintroduc progresiv.

Ultima etapă este cea de stabilizare. Meniul se va ajusta în așa fel încât kilogramele pierdute să nu revină, pentru a nu se declanșa efectul yo-yo. Trebuie să consumi cât mai multă apă deoarece îți va tăia pofta de mâncare și îți va detoxifia organismul. Nu mai fi stresată, altfel nu vei reuși să slăbești. Practică tehnici de relaxare precum yoga, tai-chi sau meditație.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?