Descoperă bijuteriile Turciei în această vară

Turcia este o țară ce atrage an de an mii de turiști. Motivele sunt numeroase: mii de kilometri de coaste, ape turcoaz, vestigii istorice vechi de mii de ani, cultură bogată și variată…toate aceste bijuterii sunt imposibil de descoperit în câteva zile. Ai nevoie de cel puțin două-trei săptămâni.

Istanbul. Istanbul dispune de o cultură și o istorie bogată. Putem afirma fără să greșim că Istanbul este unul din cele mai frumoase orașe din lume. Aici poți descoperi minuni arhitecturale precum splendida moschee Sultan Ahmet, cunoscută și sub numele de Moscheea albastră datorită miilor de bucăți de faianță albastră care decorează interiorul. Admiră podul Galata, superbul palat Topkapi, palatul Dolmabahce si maiestuoasa biserică Sf. Sofia.

Antalya. La malul mării Mediterane este situat superbul oraș Antalya, mărginit de faleze înalte și animat de un port drăguț. În apropiere se află plaja Konyaalti unde natura este superbă și sălbatică. În aceiași regiune există câteva situri naturale de neratat precum cascadele Kursunlu și impresionantele grote Karain.

Anatolia și capitala Ankara. Regiunea Anatolia adăpostește capitala turcă Ankara. Este vorba despre unul din cele mai vechi orașe din țară. Aici poți vizita superbul mausoleu Ataturk. Primul președinte turc a ales acest oraș drept capitală, în egală măsură leagănul istoriei moderne care adăpostește o mulțime de clădiri oficiale.

De-a lungul mării Egee se află o mulțime de alte orașe superbe care merită să fie vizitate. Izmir dispune de un port drăguț și de panorame superbe. Bergamo este un sat fermecător unde turiștii pot explora ruinele Troiei. Orașul Kusadasi este supranumit insula păsărilor și adăpostește vestigiile lui Efes, un imens sit antic. Nici orașul Bodrum nu trebuie lăsat deoparte în timul unui sejur în Turcia deoarece adăpostește o mulțime de atracții precum Castelul Sf. Petru unde se află vestigiile unui mausoleu inclus pe vremuri în lista celor șapte minuni ale lumii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?