Death Wish, Răzbună-te pe nedreptate – cel mai nou film de acțiune din 2018

Pe 9 martie, Forum Film Romania a adus in premiera in cinematografele romanesti filmul „Death Wish Razbuna-te pe nedreptate”. Este vorba despre un remake al primului film din seria cu acelasi nume care a debutat in 1974 si o adaptare a romanului omonim al scriitorului Brian Garfield. Poate fi viyionat si pe site-uri de streaming, precum Netflix. Inca de la aparitia sa, destul de recenta, filmul Death Wish a prins foarte bine la public, inregistrand un numar mare de vizionari. Fanii lui Bruce Willis abia asteptau un nou film cu acesta.

Scenariu si regie
Regizorul Eli Roth reinterpreteaza filmul initial dramatic, ceea ce transforma „Death Wish” intr-un film absolut actual in care sunt tratate teme ca pedeapsa, crima si forta de a lupta. Pentru noua varianta, scenaristul Joe Carnahan si Eli Roth, l-au ales pentru rolul principal pe Bruce Willis.

Coloana sonora se potriveste perfect cu toata violenta de pe ecran si se afla in rezonanta cu starea de spirit a protagonistului.

Distributie
Distributia de exceptie, aduce pe ecran nume cunoscute din industria filmului. Bruce Willis interpreteaza cu maiestrie rolul principal – medicul Paul Kersey. Alaturi de acesta, Elisabeth Shue si Camila Morrone interpreteaza rolurile personajelor feminine Lucy si Jordan Kersey.

Actiunea filmului
Actiunea este specifica filmelor 123movie de actiune in care joaca Bruce Willis. Totul se desfasoara rapid si intreg firul narativ se construieste pe principii bine stabilite. Realismul scenelor este sustinut si de faptul ca, spre deosebire de alte filme de actiune, aici gloantele se termina, iar cantitatea de sange este optima.

Medicul Paul Kersey este un chirurg cu experienta care si-a construit cariera salvand oamenii care aparent nu aveau nicio sansa. Viata lui decurge normal pana cand trei hoti ii ucid sotia, iar fiica sa intra in coma. Kersey spera ca politia sa isi faca datoria, dar vede clar situatia in care este orasul Chicago, observa rata criminalitatii foarte mare si se decide sa isi utilizeze abilitatile devenind un razbunator care nu cunoaste mila.

Bruce Willis se prezinta interesant si interpreteaza foarte bine un personaj fara experienta in manuirea armelor, desi s-a facut cunoscut in foarte multe roluri de justitiar. Medicul va ajunge rapid un subiect de interes in toate canalele de stiri, imediat dupa ce impusca primul criminal, dar identitatea sa nu este cunoscuta. Va aparea inclusiv in MEME-uri de pe Internet. Actiunile sale sunt analizate si dezbatute de diverse productii TV.

Filmul „Death Wish” trateaza subiecte actuale cu realism. Poate fi interpretat si ca o replica fata de legislatia din America unde este foarte usor pentru orice persoana sa isi cumpere arme. Exista si aspecte lipsite de credibilitate, dar acestea sunt comune tuturor filmelor de actiune.

In concluzie, „Death Wish” este un film de actiune ancorat foarte bine in anul 2018, datorita modului de expunere cat mai apropiat de realitate. Pare mai bun si mai inteligent realizat decat alte filme anterioare si, conform statisticilor, este un film satisfacator pentru toti cei care inca isi mai doresc sa il revada pe Bruce Willis in productii noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *