De ce să consumi nucă de cocos mai des

In stare proaspătă sau deshidratată, lapte sau apă de cocos…nuca de cocos se găsește azi pe raioanele magazinelor sub toate formele. Blamată mai multă vreme din cauza conținutului bogat de grăsimi saturate, nuca de cocos a revenit în forță. Iată de ce ar trebui să o consumi mai des.

Este unul din cele mai sărace fructe în zahăr. Acest fruct exotic este destul de atipic. Pulpa sa, delicioasă de altfel, conține 5,9 grame/100g, mai puțin decât căpșuna și caisa. În ceea ce privește numărul de calorii, acestea sunt destul de multe, 354kcal/100 de grame. Acest fapt se explică prin conținutul considerabil de lipide.

Uleiul său ne ajută să pierdem în greutate. Extras din pulpa nucii uscate, uleiul de cocos este constituit din 100% lipide însă acestea sunt digestive conform nutriționiștilor. Uleiul de cococ conține într-adevăr acizi grași saturați însă aceștia aparțin lanțului mediu. Acizii grași specifici sunt metabolizați rapid de corpul nostru. Cu alte cuvinte, sunt folosiți instant de celule, nu sunt stocați. Studiile confirmă faptul că nu sporesc riscurile bolilor coronariene. Cercetătorii britanici susțin că reduc tensiunea arterială.

Încetinește dezvoltarea maladiei Alzheimer. Acizii grași cu lanț mediu, regăsiți și în lapte matern, sunt cunoscuți pentru capacitățile sale cognitive. Acești acizi stimulează ficatul să producă cetone, compuși ce protejează neuronii. Bineînțeles, nu au capacitatea de a inversa cursul acestei maladii însă încetinesc dezvoltarea acesteia.

Laptele de cocos este ideal pentru cei care suferă de intoleranță la lactoză. Obținut din presarea nucii de cocos, laptele de cocos este extrem de energetic. Conține 210 kcal/100g. Laptele de cocos are avantajul următor: poate înlocui cu succes laptele sau smântâna în preparatele dulci sau sărate în cazul unui regim fără lactoză. O alternativă interesantă la laptele de soia. Există deja pe piață iaurturi vegan pe bază de lapte de cocos.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?