De ce nu le dau bani cerșetorilor

La mine în oraș, din păcate, sunt destul de mulți cerșetori. Din ce motive nu știu, cert e că nu ai cum să ieși până la magazin sau la o plimbare prin oraș fără să vezi cel puțin câțiva mici întreprinzători care să te asalteze, chiar dacă sună puțin agresiv, rugându-te mai mult sau mai puțin politicos să le dai niște bani.

Eu de fiecare dată când ies din casă, oriunde m-aș duce, îmi iau și niște bani la mine indiferent dacă am sau nu ceva de plătit/cumpărat, mergând pe premiza că niciodată nu știi ce se poate întâmpla. Și nu, nu las banii acasă de frică că s-ar putea să mă jefuiască cineva. Dacă mi se va întâmpla asta le voi da banii fiindcă nimic nu costă mai mult decât viața. Și nu poți știi niciodată cine te jefuiește, s-ar putea chiar să fie capabil să te omoare. Cu viața nu ne jucăm, dar asta e deja altă discuție.

Așadar, cum spuneam, am în permanență bani la mine și când merge vreun prieten cu mine știe asta și mă întreabă de ce nu vreau să le dau bani cerșetorilor dacă tot am finanțele la mine, sunt catalogat drept zgârcit deci. Răspunsul meu, și ori e adevărat ori mă înșel, e că nu le dau bani findcă în majoritatea cazurilor în spatele acelor copilași puși să cerșească stau câțiva șmecheri care nu ezită să-și rotunjească veniturile și să-și umple portofelele de pe spatele bieților copii.

Într-adevăr, s-ar putea și ca acei prunci care-mi cer bani să fie morți de foame, să aibă părinți bolnavi acasă care nu pot să muncească și să aibă nevoie de banii mei, dar de unde să știu care-s ăia? Sau, mai există și a 3-a variantă, ca ei să nu aibă niciun mafiot în spate, nici să n-aibă părinți bolnavi acasă ci să-și cumpere țigări și alcool din banii mei în loc să facă ceva util cu ei.

În fine, voi dați sau nu bani cerșetorilor ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *