De ce ar trebui să consumi dovleacul plăcintar? 4 motive

Dovleacul plăcintar este o legumă vedetă a toamnei, o legumă care umple casa cu miros de sărbătoare. Dar este în acelaşi timp un aliat de preţ pentru sănătate.

Nutrienţii săi sunt cei care ajută la întărirea sistemului imunitar, te ajută să te menţii în formă, te ajută să scazi presiunea sanguină şi să menţii în cea mai bună stare de sănătate organele vitale.

Dovleacul plăcintar este cel mai celebru datorită sărbătorii Halloween. Dar asta nu înseamnă că doar în această perioadă ar trebui să profiţi neapărat de toate beneficiile sale. Pulpa dar şi seminţele sale se pot degusta în orice moment. După ce l-ai copt la cuptor îl poţi folosi pentru paste, pentru risotto sau îl poţi consuma alături de carne.

Nu numai că te vei delecta cu savoarea sa magică, ci îţi va face doar bine atunci când vorbim despre sănătate.

Este cel care te ajută să îţi întăreşti sistemul imunitar. Consumând dovleac plăcintar îţi vei face plinul de nutrienţi antioxidanţi, mai ales alpha caroten şi beta caroten, foarte benefici atunci când vine vorba despre anumite funcţii ale sistemului imunitar. Deci te poţi proteja foarte bine de viruşi şi cu ajutorul alimentaţiei.

Este cel care te ajută să te menţii în formă. Seminţele prăjite de dovleac plăcintar sau cele natur conţin proteine şi acizi graşi. Se pot consuma alături de salate, de cerealele de dimineaţă sau supe pentru a te bucura de toate virtuţile lor pentru siluetă şi sănătate. Pulpa este diuretică, te ajută să lupţi contra constipaţiei, conţine foarte puţine calorii şi se poate digera foarte uşor.

Este cel care are efecte benefice asupra tensiunii arteriale. Cantitatea ridicată de potasiu conţinută de legumele iernii precum dovleacul plăcintar, te ajută să menţii tensiunea arterială la un nivel ideal. Seminţele sale sunt foarte benefice pentru sistemul cardiovascular.

Este benefic pentru întreg corpul. Unii nutrienţi din dovleacul plăcintar sunt foarte benefici pentru ficat, vezică, prostată sau ochi. Este un aliment cu un efect anti-inflamatoriu, ideal pentru căile digestive şi urinare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?