Cum poți purifica ficatul de excesul de zahăr?

Ficatul este un organ esenţial pentru organism, care are rolul de a depura organismul, de a sintetiza enzimele şi pentru a constitui rezervele de enzime de la noi din corp. Este cel care menţine echilibrul de zahăr şi de alţi combustibili energetici.

Ştii deja foarte bine că pentru un ficat sănătos şi în perfectă stare, cât mai puternic, trebuie să renunţi la excesele de zahăr. Există însă unele alimente alternative foarte interesante la zahăr pe care le poţi introduce foarte uşor la tine în meniu.

Aici intră:
-mierea.
-nectarul de agave.
-ştevia.
-siropul de orez integral.
-xylitolul.
-siropul de arţar.
– zahărul de cocos.
– malţul de secară.
-zahărul de curmale.

Pe lângă introducerea acestor alimente alternative ideale la zahăr, mai poţi face unele gesturi pentru a optimiza la maximum funcţionarea sa.

Mănâncă un căţel de usturoi pe stomacul gol. Va acţiona ca un puternic antibiotic natural care va fortifica sănătatea ficatului şi a pancreasului. Va elimina bacteriile, va reduce hipertensiunea şi nivelul scăzut de colesterol şi va purifica sângele.

Terapia cu lămâie congelată. Coaja de lămâie este extrem de bogată în antioxidanţi. În plus, mai conţine şi un nivel foarte ridicat de vitamina C, ideal pentru purificarea ficatului. Pentru a beneficia însă de toate beneficiile sale, cel mai bine ar fi să o pui în congelator. Apoi trebuie să răzuieşti coaja şi să o foloseşti în salate, în iaurtul natur şi bolul de cereale.

Apa de anghinare. Anghinarea, mai ales apa în care a fiert această legumă, este ideală pentru a depura ficatul. Este cea care îl purifică şi vin cu vitamine care îl fortifică şi regenerează.

Alte alimente ideale pentru purificarea şi fortificarea ficatului:
– ceaiul verde.
– legumele verzi.
– clorofila.
– avocado.
– mărul.
– broccoli.
– uleiul de măsline şi de in.
– orezul integral.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?