Cum instalăm extensiile Google Chrome în Microsoft Edge

Microsoft Edge Beta sub Chromium este disponibil de putin timp. Or, cine spune Chromium spune acces la extensiile oferite de Chrome Web Store, nu-i asa? Microsoft Edge sub Chromium propune o slectie limitata de extensii aprobate de Microsoft. Exista o optiune insa care permite activarea accesului la magazine alternative printre care Chrome Web Store. Iata cum poti instala extensiile tale preferate.

Trecerea Microsoft Edge la Chromoum este sinonima cu o mai mare compatibilitate cu extensiile oferite de terte browsere, in special cele disponibile pe Chrome Web Store. Microsoft Edge Beta ofera o serie de extensii aprobate de firma. Pentru a instala extensiile de la alte magazine trebuie sa activezi functionalitatea. Va explicam chiar acum cm puteti face acest lucru.

O mare parte din beneficiile oferite de navigatoare precum Google Chrome sau Mozilla Firefox exista prin intermediul unor extensii. Acestea sunt gratuite de obicei si se pot descarca din magazinele virtuale, deschizandu-ti astfel portile spre un numar destul de mare de functii care, pe vremuri, ar fi necesitat aplicatii dedicate. Chiar daca Microsoft Edge a fost un browser mai mult decat bun atunci cand a fost lansat, la acea vreme venea cu un pachet de restrictii. Este vorba despre suportul de extensii bineinteles. Insa, din fericire a ales sa introduca recent acest suport de extensii, cu ocazia lansarii Windows 10 Anniversary Update si poti profita si tu de el.

Toata lumea stie de existenta Chrome WebStore. In cazul Microsoft Edge, dupa cum spuneam si mai sus, aceste extensii sunt disponibile si in Windows Store. Acestea sunt 100% gratuite insa adreseaza o serie de limitari care cu siguranta nu vor fi pe placul tuturor. In functie de setarile de securitate s-ar putea sa ti se ceara parola aferenta contului de Microsoft pentru initierea instalarii. Aceste actualizari pentru extensii se vor instala automat prin Windows Store.

Pentru asta :
– deschide Microsoft Edge Beta sub Chromium ;
– mergi la Meniu in dreapta sus ;
– alege optiunea Extensii ;
– in partea de jos a ferestrei, la stanga activeaza optiunea Autorizeaza instalarea extensiilor din alte magazine ;
– accepta avertismentul ;
– instaleaza orice extensie ca si cum ai face-o in cazul lui Chrome ;

Drept urmare, pentru a ajunge la ele, trebuie sa pornesti Edge si sa dai click pe cele trei puncte situate in dreapta sus. Optezi pentru Extensions si faci un al doilea click pe Get Extensions from the Store pentru a ajunge la Windows Store. Iti va aparea imediat pe ecran o lista cu extensiile diponibile pe care le vei instala facand click pe oricare din ele si alegand optiunea Free.

Este, bineinteles posibil sa administrezi extensiile instalate in acelasi meniu Extensions, cel prezentat in etapele de mai sus. In ceea ce priveste o lista aproximativ completa pentru Microsoft Edge, acestea includ urmatoarele optiuni : Adblock, Adblock Plus, Amazon Assistant, Evernote Web Clipper, LastPass, Mouse Gestures, Office Online, OneNote Web Clipper, Page Analyzer, Pin It Button (pentru Pinterest), Reddit Enhancement Suite, Save to Pocket si Translate for Microsoft Edge.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?