10 reguli atunci când vine vorba despre combinațiile alimentare

Care este principiul atunci când vine vorba despre combinaţiile alimentare? Trebuie să asociezi cele mai bune şi mai sănătoase alimente în aceeaşi farfurie. Astfel vei reuşi să digerezi mai uşor şi mai bine alimentele, să fii mai sănătos şi să ai mai multă energie.

Care sunt regulile de respectat?

Combină proteinele cu legumele şi nu cu feculenţii. De exemplu – peşte plus crudităţi, ouă plus legume pe vapori. Cel mai bine ar fi să consumi un singur tip de proteină mai degrabă decât un amestec de mai multe proteine. Cel mai important- nu mai amesteca peştele cu carnea.

Combină feculenţii cu legumele. De exemplu poţi consuma spaghete vegetariene cu legume, orezul integral cu mazărea sau cu un tabouleh de quinoa.

Combină leguminoasele cu legumele. Adică lintea cu fasolea verde sau năutul cu crudităţile.

Consumă mereu fructele în afara meselor principale înainte sau după. Nu amesteca produsele lactate cu alte produse. Cel mai bine ar fi să se consume singure. Un amestec de cereale muesli cu iaurt sau cu lapte nu se va digera uşor. Cel mai bine ar fi să privilegiezi laptele de capră sau cele vegetale.

Alternează o masă cu feculenţi plus legume apoi legume plus proteine separat la o masă. Nu consuma feculenţi seara şi privilegiază legumele. Acestea ar trebui să ocupe mai mult decât jumătate din farfurie.

Nu consuma desert la sfârşitul mesei. Există câteva excepţii mai ales dacă eşti la restaurant.

Nu amesteca fructele dulci cu cele acide. Nu amesteca proteinele cu alimentele dulci. Acestea ar trebui să facă parte din două mese separate.

Aplicând aceste reguli îţi vei ameliora digestia şi îţi vei regla apetitul. Vei reduce nivelul de zahăr din sânge şi vei reuşi să slăbeşti mult mai uşor. Vei fi mai bine dispus, plin de vitalitate şi de energie.

Un comentariu la „10 reguli atunci când vine vorba despre combinațiile alimentare

  1. The Bourne Legacy – pe watchseries
    Asta da final de serie ! Bine, daca ar fi sa o luam dupa cum a decurs acest film ma astept sa mai apara ceva. O poveste geniala per ansamblu. Nu te mai saturi. Recomand tuturor celor care nu au vazut inca seria.

    Ca sa va faceti o idee despre acest film cand s-a terminat am avut impresia ca de abia atunci incepe cu adevarat actiunea culminanta. Atat este de bun !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?